Drukloze injectie techniek in monumenten

Bij aantasting van bonte knaagkever of boktor in een monumentaal pand is de normale injectietechniek niet toegestaan. Onze drukloze injectietechniek is de oplossing voor om de aanwezigheid van bonte knaagkever en boktor te bestrijden.

Met de drukloze injectietechniek wordt onder lage druk bestrijdingsmiddel geïnjecteerd in het hout. Dit zonder pluggen aan te brengen. De slangetjes worden aangebracht in bestaande boorgangen of kleine geboorde gaten. Hierbij wordt de structuur van het gebouw niet verder aangetast.

houtwormkever bestrijden

Voordelen drukloze injectie

  • Injectie zonder zichtbare schade aan het monument
  • Injectiegaten zijn veel kleiner dan met originele pluggen
  • Geen pluggen die achter blijven
  • 24 uur na behandeling kan u weer het pand in
ERM restauratie monument certificaat

Dokter Houtworm en monumentale panden.

Onze houtinsectenspecialisten zijn gecertificeerd via het Stichting Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing (EVM) en Kennis- en Adviescentrum dierplagen (KAD). Tevens zijn wij ERM gecertificeerd met de URL5001 van de stichting ERM. Wij helpen u graag verder met periodieke inspecties, overlast inspecties of behandelingen tegen houtaantastende insecten.

Voorbeelden

Bij Referenties ziet u een aantal monumenten die door Dokter Houtworm behandeld zijn. Waaronder gebouwen van het Openluchtmuseum Arnhem waar we regelmatig inspecties en behandelingen uitvoeren.