Veelgestelde vragen over houtworm(-bestrijding)

Wat zijn nou feiten en wat zijn fabels over houtaantastende insecten en de behandeling ervan? Op deze pagina beantwoorden wij de meest voorkomende vragen graag voor u. Gemakshalve hebben wij ze voor u onderverdeeld in categorieën.

Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons dan weten!

Vragen over DokterHoutworm

Wat is Dokter Houtworm?

Dokter Houtworm is een onderdeel van Anticimex, Leading in Smart Pest Control. Wij zijn onderscheidend in de markt met onze effectieve begassingsmethoden. Tevens hebben wij meer dan 15 jaar ervaring in de houtverduurzaming.

Voor wie werkt Dokter Houtworm?

Dokter Houtworm is onderdeel van Anticimex. We zijn actief in veel verschillende sectoren. Voor de houtverduurzaming werken we veel voor onder andere particulieren, bedrijven, molens, booteigenaren. We laten u met trots een aantal referenties zien.

Waarom kiezen voor Dokter Houtworm?

Dokterhoutworm.nl is onderdeel van Anticimex. Een van de grootste dierplaagbestrijders van Nederland en de wereld. Met meer dan 200 werknemers kunnen wij u in heel Nederland van dienst zijn.

Doen jullie ook zwam-, houtrot- of schimmelbestrijdingen?

Dokter Houtworm biedt geen behandelingen aan tegen houtzwam en houtrot. Wel kunnen wij adviseren in een juiste partij. Heeft u vragen? Neem contact op via ons contactformulier.

Vragen over Houtwormbesmetting

Hoe krijg je houtworm?

U wilt weten hoe u houtworm krijgt. De eitjes van de houtwormen worden in maart en juni gelegd door de wijfjes. Dit gaat in massa’s van 40 tot 60 eitjes per keer. De eitjes worden gelegd in scheuren en openingen van het hout. Hierna zal de cyclus opgestart worden. Bent u benieuwd hoe dit gaat? Onder het kopje informatie vindt u de biologie van de houtwormen.

Houtworm wat nu?

Houtworm?! Een diagnose en behandelplan op maat zullen u van het probleem afhelpen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Is het echt houtworm?

Wilt u weten of u houtworm heeft? Laat een van onze gecertificeerde inspecteurs een diagnose stellen. Wilt u een inspectie laten uitvoeren? Vul dan het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Is houtworm schadelijk voor de gezondheid?

Houtworm is niet schadelijk voor de gezondheid. Dit komt doordat houtwormen en de larven niet in direct contact komen met de mens. Wel tasten ze de constructies aan van woonhuizen en/of andere objecten. Benieuwd naar onze bestrijdingsmogelijkeden? Onder het kopje oplossingen vindt u ze allemaal.

Kan ik de houtworm lokken?

Het is mogelijk om houtwormen te lokken met bijvoorbeeld eikels, hier zijn ze dol op. Echter zal dit nooit een 100% garantie bieden op een houtwormvrije woning of object. Dit doordat er mogelijk nog eitjes aanwezig zijn of er kruisbesmetting heeft plaats gevonden met andere objecten of constructie delen. Het is dan ook niet verstandig om zelf houtworm te bestrijden. Laat altijd een diagnose en behandelplan opstellen door een gecertificeerd hout adviseur. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Waar krijg je houtworm van?

Er zijn verschillende manieren om houtworm te krijgen. Een van deze manieren is werken/verbouwen met al besmet hout. Het is zeer lastig om van te voren te constateren of er eitjes in het hout zitten, welke zich ontwikkelen tot larven. De larven brengen schade aan aan het hout en zorgen voor verzwakking van constructies en objecten. Wanneer de larve zich ontwikkelt tot volwassen houtworm knaagt deze zich naar buiten en zal hij weg vliegen. De gaatjes in het hout worden dan ook uitvliegopeningen genoemd. De andere manier om houtworm te krijgen is wanneer volwassen exemplaren eitjes leggen in het al reeds bestaande hout. De eitjes worden dan gelegd in scheuren en kieren van het hout. Het proces daarna is precies het zelfde.

Waarom krijg je houtworm?

De reden dat u houtworm eventueel zou kunnen krijgen is doordat het insect zich voorplant. De eitjes van de houtworm worden in scheuren en kieren van het hout gelegd. De larven ontwikkelen zich en knagen aan het hout waardoor er schade aan de constructie of object wordt aangericht. De volwassen exemplaren vliegen uit en planten zich elders voort. De gaatjes in het hout noemen ze ook de uitvliegopeningen. Wilt u niet alleen weten waarom u houtworm krijgt, maar ook wanneer. Kijk dan bij de vraag: Wanneer krijg je houtworm?

Wanneer krijg je houtworm?

In maart en juni vliegen de volwassen houtwormen uit. Wanneer ze uitgevlogen zijn zullen ze gaan paren, de eitjes die hieruit ontstaan worden in het hout gelegd. De houtwormen kiezen het liefst zacht,vochtig en door schimmel aangetast hout. Wist u dat het wijfje per keer 20 tot 40 eitjes legt? U kunt wel nagaan hoe snel er een grote besmetting ontstaat wanneer u dit niet vakkundig laat behandelen door een professioneel ongedierte bestrijder. Wilt u gebruik maken van een inspectie? Vul dan het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Wat te doen bij houtworm?

Houtworm valt pas op als er uitvliegopeningen worden gesignaleerd. Wist u dat de cyclus eistadium naar volwassen exemplaar minimaal 3 jaar duurt? Als u uitvliegopeningen ziet is het probleem dus al langer aan de gang. Laat een inspectie uitvoeren door een van onze gecrtificeerde hout adviseurs voor een diagnose en behandelplan op maat. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Welke soorten houtworm zijn er?

Er zijn verschillende soorten houtworm. De meest voorkomende soort is de gewone houtwormkever, andere soorten houtworm zijn de zachte houtwormkever of grote houtwormkever (bonte knaagkever). Echter zijn er ook nog andere houtaantastende insecten, zoals de heipaalkever, huisboktor, spinthoutkever. Onder het kopje informatie is meer te vinden over de soorten, behandelwijze en overige informatie.

Hoe bestrijd je houtworm?

Via het kopje oplossingen vindt u al onze oplossingen voor houtwormen.

Hoe herken je houtworm?

Houtworm is te herkennen aan de uitvliegopeningen van volwassen exemplaren. De uitvliegopeningen zijn kleine gaatjes zo groot als een gaatje van een spijker. Wilt u weten welk soort houtworm er precies in uw hout zit? Laat dan een diagnose stellen door een gecertificeerd hout adviseur. U kunt een telefonisch consult aanvragen via het contactformulier.

Hoe verwijder je houtworm?

Het is niet mogelijk om direct houtworm uit hout te verwijderen. Een bestrijding laat een residu achter in het hout waardoor de larven afsterven. De cyclus van het eitje tot volwassen exemplaar duurt ongeveer 3-4 jaar. Het bestrijdingsmiddel wat wij gebruiken is tot 10 jaar terug te vinden in het hout. Hierdoor is het hout beschermd voor eventuele herbesmetting. Een gassings behandeling zorgt voor het afsterven van alle stadia, dan hebben wij het over de eitjes, larven en volwassen exemplaren. De verspreiding wordt stopgezet en u heeft nulpunt. Benieuwd naar onze oplossingen? Onder het kopje oplossingen vindt u onze bestrijdingswijze.

Houtworm moet ik dat bestrijden?

Wij adviseren ten alle tijden een bestrijding bij een geconstateerde besmetting. Dit doordat de voortplanting van houtwormen snel gaan. De wijfjes leggen 20 tot 40 eitjes per keer. Hierdoor kan de besmetting snel groter worden met alle gevolgen van dien. Denk hierbij aan verzwakkingen van bouwkundige constructies. Benieuwd naar onze oplossingen? Onder het kopje oplossingen vindt u onze bestrijdingswijze.

Kan houtworm in een gekocht object/product zitten?

Er is altijd een kans dat er houtworm in een gekocht object of product zit. Dokter Houtworm komt veel van dit soort situaties tegen. Hierbij kunt u denken aan besmetten nieuwe vloerliggers, dakplaten maar ook bijvoorbeeld een bank of plint. Meer informatie nodig? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Kun je houtworm tegen gaan?

Houtworm is zeker tegen te gaan. Wanneer onbehandeld hout wordt voorzien van een beitslaag, laklaag of verflaag wordt er een bescherming aangebracht op het hout. Wanneer de eitjes al in het hout zitten heeft deze oplossing geen nut. De larven vreten zich dan alsnog door het hout heen. Wilt u een diagnose? Vul dan het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Hebben houtworm een nest?

Het wijfje van een houtworm legt per keer 20 tot 40 eitjes. Hier is dus spraken van nestvorming. Echter wordt er binnen de houtverduurzaming niet gesproken over een nest maar over eitjes welke in het volgende stadium larven worden. Meer informatie over de biologie van houtwormen vindt u onder het kopje informatie.

Hoe ziet de cyclus van een houtworm eruit?

De eitjes worden in het hout gelegd. Uit deze eitjes komen de larven welke + 3 jaar in het hout leven. Hierna zal de larve een pop worden, waarna deze uitgroeit tot een volwassen houtwormkever en zal het uitvliegen. Wist u dat de larve de schade veroorzaakt? Deze zijn nauwelijks te signaleren. Wilt u meer weten over houtwormen? Via het kopje informatie kunt meer vinden over de houtwormen.

Is het wel houtworm?

Vaak komt het voor dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld door een niet gecertificeerd hout adviseur. Dit alles om toch een bestrijding te verkopen. Met de diagnose van Dokter Houtworm zal dit niet voorkomen. 15 Jaar ervaring en eerlijke diagnoses zorgen voor een prettige samenwerking. Mochten wij tijdens een inspectie erachter komen dat het een mot of andere tor betreft, dan kunnen wij onze collega’s van Anticimex Pest Control de input geven van onze inspectie en maken zij een passende offerte voor het bestrijden van het betreffende beestje. Meer informatie over determinatie en soorten vindt u onder het kopje soorten.

Wanneer vliegt houtworm uit?

In maart en juni vliegen de volwassen houtwormen uit. Wanneer ze uitgevlogen zijn zullen ze gaan paren, de eitjes die hieruit ontstaan worden in het hout gelegd. De houtwormen kiezen het liefst zacht vochtig en door schimmel aangetast hout. Wist u dat het wijfje per keer 20 tot 40 eitjes legt? U kunt wel nagaan hoe snel er een grote besmetting ontstaat wanneer u dit niet vakkundig laten inspecteren en bestrijden door een professioneel ongedierte bestrijder. Wilt u gebruik maken van een inspectie? Vul dan het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Wat is de grootte van een houtworm?

De eitjes zijn zeer klein, en daardoor zeer lastig waarneembaar. De larven worden tot 6 mm lang. Als de larve uitgegroeid is zal er een poppenwieg worden gemaakt en zal de larve zich verpoppen tot een volwassen exemplaar. Een pop is tussen de 4,5-5 mm lang. Een volwassen houtwormkever is 2,5-5 mm lang. Meer informatie over de biologie van houtwormen vindt u onder het kopje informatie.

Wat zijn houtwormgaatjes?

Uitvliegopeningen, in de volksmond ook wel houtwormgaatjes genoemd. Ze ontstaan doordat er een volledige gedaantewisseling heeft plaats gevonden en de houtworm het hout verlaat om zich voort te planten. Wanneer je op het hout slaat met een zachte hamer, dan zul je zien dat er zaagsel uit komt. Echter is dit niet alleen zaagsel. Het is een combinatie van zaagsel en uitwerpselen van de larve en houtwormkever. Wilt u een diagnose door een gecertificeerd hout adviseur? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Hoe ziet een houtworm eruit?

Er zijn verschillende foto’s van houtwormen te vinden op onze website. Onder het kopje informatie staan de afbeeldingen van houtworm. Hier wordt ook uitgelegd hoe u de houtworm kunt herkennen. Let wel: op forums of sites, welke aangepast kunnen worden, zoals Wikipedia staat niet altijd de juiste informatie. Wilt u een inspecteur op locatie? Vul dan het contact formulier in voor een telefonisch consult.

Welke gifsoorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten gif ter bestrijding van houtworm onder andere: copperant, embasol, javel, perfacs, permethrin, rotan en tenco. Het eventueel toegepaste middel (gif) wordt gebruikt op de oppervlakte van het hout. Dokter Houtworm bestrijdt met Permethrin.

Ben ik verzekerd tegen houtworm?

In een zeldzaam geval zal de verzekering schade vergoeden door toedoen van houtworm ongedierte. Wacht niet tot u antwoord heeft, 99,9% van de gevallen zal niet gedekt worden door de verzekering. Hoe langer u wacht. Hoe groter de aantasting. Hoe groter de schade. Hoe hoger de kosten. U snapt het al.. De mogelijkheden bespreken? Via ons contactformulier kunt u een telefonisch consult aanvragen.

Bij welke temperatuur ontwikkelt de houtworm zich?

De houtworm is het meest actief bij een warme temperatuur. De overlast zal hierdoor sneller opgemerkt worden. Bij een koude temperatuur zal de houtworm in diapauze raken. Dit is de winterslaap onder de insecten. De activiteit is dan laag slecht waarneembaar en lastig te signaleren. De meeste meldingen krijgen wij dan ook in de zomer. Wilt u een gecertificeerd adviseur in hout laten inspecteren? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Hoe erg is houtworm nou eigenlijk?

Houtworm is op het oog een onschuldig plaagdier. Het is niet voor niets een plaagdier.. Wanneer houtwormen voor langere tijd uw woning of object terroriseren kunnen ze enorme schade toebrengen aan de constructie. De kosten om dit te repareren kunnen hoog oplopen. Als u in een vroeg stadium de juiste behandeling uit laat voeren zal de schade beperkt blijven. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Hoe snel verspreidt houtworm zich?

Houtworm kan zich relatief snel verspreiden. Meestal valt het pas op als het er al + 3 jaar in zit. Dit komt doordat de eitjes larven worden, deze larven maken de schade en de uitvliegopeningen zijn pas te zien als de volwassen exemplaren uitvliegen. Wilt u er op tijd bij zijn? Via het contactformulier kunt u een telefonisch consult aanvragen.

Is houtworm erg?

Is houtworm inderdaad zo lastig te bestrijden?Laat u de boel de boel dan kan het erg worden. Door kruisbesmetting is het mogelijk dat de houtworm overslaat naar lastig te inspecteren delen, waardoor er mogelijk ernstige schade aan de constructie van uw woning of object kan ontstaan. Houtworm is in een zekere zin dus besmettelijk. Wilt u het laten controleren? Een inspectie biedt uitkomst. Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Is houtworm gevaarlijk?

Houtworm direct is niet gevaarlijk. De schade die het beetje aanricht zeker wel. Het kan leiden tot verzwakking van de constructie, dit kan weer leiden tot extreem hoge kosten bij reparatie en/of vervanging van delen van de constructie. Wees er op tijd bij! Een inspectie geeft u een duidelijke diagnose van het probleem. Een behandelplan op maat? Wie wilt dat niet. Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Is huis uw verbouwd of gebouwd met besmet hout?

Heeft u een geschil met de verbouwer of bouwer van uw huis? Schakel ons in voor een advies op maat en eventuele kosten voor een bestrijding. Mocht er behoefte zijn aan een onafhankelijke partij? Dan kan Dokter Houtworm deze zelfs voor u inschakelen. Vraag via het contactformulier een telefonisch consult aan.

Kan ik houtworm behandelen met mijn auto?

Sommige filmpjes en sites geven het advies om kleinere objecten in een plastic zak te doen of vuilnis zak en deze hierna aan de uitlaat van de auto te koppelen. Dokter Houtworm raadt dit af. Het object kan daardoor meer schade krijgen door de extreme warmte welke het dan te verduren krijgt. Het kan gaan scheuren en het object verwoesten. Denk goed na of het object het waard is te laten behandelen. Wanneer dit het geval is adviseren wij een gassing of zuurstof onttrekking. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via het contactformulier.

Waarom een specialist?

Een houtworm specialist heeft de kennis en kunde van alle mogelijk beestjes en de gevolgen hiervan. Voor een passend en op maat gemaakt advies hebben wij gecertificeerde hout adviseurs. Wat wilt u nog meer? Een advies op maat, direct schakelen en u ontzorgen. Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Welke periode moet ik houtworm bestrijden?

Wanneer de temperatuur buiten in de zomer hoog is gaat de activiteit van houtworm omhoog. Hij zal dus eerder opvallen. Echter maakt het geen verschil wanneer de bestrijding wordt uitgevoerd. Het effect is het zelfde. Vragen over bestrijdingen? Kijk onder het kopje oplossingen voor de mogelijkheden van Dokter Houtworm.

Wilt u de oorzaak van uw houtworm laten onderzoeken?

Het is in sommige gevallen slim om de oorzaak van de houtworm te onderzoeken. Is er tijdens de verbouwing gebruik gemaakt van besmet hout? Is mijn huis gebouwd met besmet hout? Wie is aansprakelijk? Goede vragen en lastige vragen, een gediplomeerd hout adviseur kan naar aanleiding van een inspectie een advies op maat geven. Een telefonisch consult aanvragen? Dit kan via ons contactformulier.

Zijn de houtwormen weg?

Wilt u laten controleren/checken of de houtworm nog actief en/of aanwezig is, vraag dan een telefonisch consult aan via het contactformulier en wij helpen u graag verder.

Zijn het oude of nieuwe uitvliegopeningen?

Ervaring is doorslaggevend in het signaleren van actieve of niet actieve houtworm. Wat voor hout is het? Hoe donker is het? Is het behandeld? Te veel variabelen.. Wij adviseren altijd een inspectie door één van onze gecertificeerde hout adviseurs. Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Wat eet houtworm?

Houtworm eet zacht hout. Ze knagen gangen en richten enorme schade aan. Meer informatie over houtworm? Kijk onder het kopje informatie.

Wat veroorzaakt houtworm?

Een duidelijk oorzaak is niet te geven. Wel is het bewezen dat houtwormen de eitjes het liefst leggen in zacht en beschimmeld hout. Het is zaak om uw houtwerk goed te onderhouden en altijd voorzien van een was- of beitslaag. Vragen hierover? Kijk onder het kopje informatie of stel uw vraag via het contactformulier.

Wat is het verschil tussen houtworm en boktor?

Het zijn allebei houtborende insecten. De houtworm is veelal aan de buitenkant van het hout te vinden en richt hier zijn schade aan. Dit levert meestal minder schade op dan de boktor. De boktor zit namelijk in het midden van het hout. De schade die aangericht wordt is enorm en de bestrijding/uitroeiing is anders dan bij houtwormen. Er zal in de meeste gevallen geïnjecteerd moeten worden voor een effectieve bestrijding. Vragen over het bestrijden? Vul het contactformulier in.

Maakt houtworm geluid?

Het is mogelijk om houtboorders te horen wanneer er complete stilte is. Het geluid is te herkennen/vergelijken met het afbreken van een tak van een boom in de nacht, alleen beetje zoals waarneembaar op een grote afstand. Wat je werkelijk hoort is een houtworm die aan het knagen is. Op YouTube zijn enkele filmpjes te vinden voor het waarnemen van het geluid. Mocht je twijfels hebben. Vul dan het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Hoe kun je houtworm voorkomen?

Vaak is houtworm te voorkomen door een beits- of verflaag aan te brengen op onbewerkt hout. Op deze manier kan de houtworm haar eitjes niet kwijt in de nerven of andere openingen in het hout. Wanneer er geen eitjes zijn, dan komen er ook geen houtwormen in het hout. Vaak gebeurt met het bouwen van een woning of object dat er al reeds besmet hout wordt gebruikt. Wanneer de eitjes al in het hout zitten heeft een beitslaag, laklaag of verflaag geen enkel nut. Er dient dan een bestrijding te worden uitgevoerd om schade te voorkomen. Schade verhalen op uw leverancier? Meer informatie over onze bestrijdingswijze kunt u vinden onder het kopje oplossingen. Vragen over het verhalen van schade kunt u indienen via ons contact formulier.

Wanneer is houtworm actief?

Om volledig uitsluitsel te geven of er actieve houtworm in een woning of object aanwezig is, adviseert Dokter Houtworm ten alle tijden een inspectie door een gecertificeerd hout adviseur. Om te kunnen signaleren of houtworm actief is zijn er diverse criteria zeer belangrijk voor een juiste diagnose. Hierbij kunt u denken aan temperatuur, vocht, soort hout en nog vele andere variabelen. Wilt u weten of de houtworm actief is? Dit kan door middel van een inspectie, deze is aan te vragen via het contactformulier.

Zijn er andere benamingen voor houtworm?

Andere benamingen voor houtworm zijn olm en memel. Tevens kennen wij ook verschillende dialecten voorbeelden hiervan zijn mieter, mollum en hòltwörm.

Gaat houtworm dood in de diepvries?

Houtworm sterft bij vorst, dit wil niet zeggen dat het bij -1° direct bestreden is. De kerntempratuur van het hout moet tenminste -20° zijn. Het is van groot belang dat de temperatuur van het hout zeer snel wordt teruggebracht. Wanneer de houtworm de kans krijgt zich aan te passen aan de kou zal hij in diapauze gaan (lees: winterslaap). Voor overige behandelmethodes kijkt u onder het kopje oplossingen.

Hoe ga je om met houtworm?

Dokter Houtworm adviseert ten alle tijden houtworm te laten bestrijden door een professioneel bedrijf. Wij, Anticimex, is gecertificeerd in het bestrijden van o.a. houtworm. Houtworm en andere houtvernielers kunnen grote schade aanrichten aan constructies van gebouwen en objecten. Alleen een grondige inspectie door een gecertificeerd/gediplomeerd hout adviseur zorgt voor de juiste diagnose. Hierna zal vanuit de diagnose een behandelplan worden opgesteld. Mocht na grondige inspectie geconstateerd zijn dat er geen activiteit is dan zal dit gecommuniceerd worden met de klant. Dokter Houtworm zal een preventieve behandeling in sommige gevallen aanbevelen.

Hoe laat ik houtworm behandelen?

Een behandeling tegen Houtworm begint bij Dokter Houtworm altijd met een telefonisch consult. Naar aanleiding van dit consult zullen wij een inspectie inplannen. Tijdens de inspectie wordt vastgesteld of er actieve houtworm is of inactieve houtworm. Wanneer de houtworm inactief is zal dit worden gecommuniceerd. Mogelijk kunnen wij een preventieve bestrijding uitvoeren. Wanneer de houtworm actief is maakt Dokter Houtworm een behandelplan met bijbehorende offerte.

Is houtworm natuurlijk te behandelen/bestrijden?

De meest natuurlijke oplossing is een vergassing. Hierbij blijft er geen residu achter in het hout. Het nadeel van geen residu is dat houtwormen of andere houtvernielers mogelijk weer het hout kunnen betreden. Bent u benieuwd naar deze risico’s? Neem dan contact op met Dokter Houtworm.

Kan elke woning vergast worden tegen houtworm?

Helaas is het niet mogelijk om elke woning te vergassen. Zo dient het object in een straal van 10m vrij te zijn van andere objecten waar mensen of dieren leven. Het is wel mogelijk een gassing uit te voeren wanneer de objecten gedurende gassing niet worden betreden. Wat hierbij de mogelijkheden zijn zal in een gesprek nader besproken worden.

Kan houtworm worden bestreden door weinig/geen zuurstof?

Het is mogelijk om houtworm te bestrijden door zuurstof te onttrekken aan de lucht waar het object zich bevindt. Zo wordt bijvoorbeeld een zuurstofarme- en gassingsbehandeling uitgevoerd bij kwetsbare objecten zoals museumstukken. Voor overige behandelmethodes kijkt u onder het kopje oplossingen.

Kan ik houtworm laten vergassen?

Dokter Houtworm is specialist op het gebied van gassingen van objecten. Wanneer er sloop- en demontagewerkzaamheden plaatsvinden en daarbij een 100% garantie op volledige afdoding van de houtaantastende insecten, dan biedt Dokter Houtworm een gassing aan. Denk hierbij aan woningen, woonboerderijen, boten, molens en monumentale panden. Meer informatie over gassingen, kunt u vinden onder het kopje oplossingen.

Mag je houtworm preventief behandelen?

Het is toegestaan om houtworm en andere houtaantastende insecten preventief te behandelen/bestrijden. De preventieve behandeling voorkomt dat houtaantastende insecten grote schade zullen aanrichten aan constructies van woningen of andere objecten.

Wat zijn de kosten van vergassen?

De kosten van het vergassen zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel m³? Moet de weg af worden gezet? Hoe lastig is het object gas- en luchtdicht te maken? Wilt u een indicatie of inspectie neem dan contact op via ons contactformulier.

Welke bestrijdingsmethodes zijn er?

Voor bestrijding van houtworm zijn meerdere methodes. De oppervlakte behandeling (ook wel natte behandeling genoemd) is de meest voorkomende. Tijdens deze behandeling wordt er een bestrijdingsmiddel op de oppervlaktes aangebracht waardoor het toegestane middel in het hout trekt. Het residu blijft bij Dokter Houtworm tot 10 jaar in het hout zitten. De larve knagen door het hout en komen in aanraking met het bestrijdingsmiddel en wordt op vakkundig wijze gedood. Voor overige behandelmethodes kijkt u onder het kopje oplossingen.

Houtworm verdelgen/bestrijden zonder gif, kan dat?

Het is absoluut mogelijk om houtworm te bestrijden zonder gif. De opties hiervoor zijn invriezen, verhitten, zuurstof onttrekken of vergassen. De kosten voor deze behandelingen kunnen erg oplopen en zullen alleen in bijzondere omstandigheden worden toegepast. Wilt u meer informatie over onze oplossingen? Onder het kopje oplossingen kunt u meer vinden. Zijn er toch nog vragen onbeantwoord gebleven, vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Houtworm uitroken, is dat mogelijk?

Het is mogelijk om houtworm uit te roken, echter ben je niet van het probleem af. De 100%zekerheid van het afsterven van larven kan niet gegeven worden.. Dit doordat de concentratie van het uitroken niet gemeten kan worden. Daarbij sterven de eitjes niet af, dit gebeurt bij vergassen wel. Uitroken is een definitieve oplossing. Benieuwd naar onze behandelmethode? Kijk in het kopje oplossingen.

Welke houtworm en boktor bestrijdingsmiddelen werken het best?

Het antwoord is vrij eenvoudig. Doe-het-zelf bestrijdingsmiddelen of bestrijdingspakketten zijn minder sterk als professionele bestrijdingsmiddelen. Nu vraagt u zich af: Hoe kom ik hieraan? Helaas is dat niet mogelijk. Alle professionele gif soorten dienen te worden geregistreerd. Houtwormmiddel- en producten dus ook. Aankopen van deze middelen kan alleen wanneer u in het bezit bent van een BT-pas (Bestrijdings Technicus).

Helpt schilderen tegen houtworm?

Een verflaag, laklaag of beitslaag werkt tegen het niet betreden van houtvernielers. Echter is het geen garantie dat er niks in zit. Mogelijk is het hout al reeds besmet alvorens het werd aangeschaft. Een diagnose biedt uitsluitsel. Via ons contactformulier vraagt u een telefonisch consult aan.

Houtworm in de kruipruimte, wat nu?

Laat een diagnose stellen d.m.v. een inspectie. Dokter Houtworm maakt ook een behandelplan op maat. Benieuwd naar de opties? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in de trap, wat nu?

Laat een diagnose stellen d.m.v. een inspectie. Dokter Houtworm maakt ook een behandelplan op maat. Benieuwd naar de opties? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in een jaren 30 woning, wat nu?

Pas op! Oudere woningen zijn slecht geïsoleerd en veelal koud. Houtvernielers raken in diapauze, de winterslaap onder de insecten. Wanneer u gaat verbouwen, isoleren en afwerken gaat de tempratuur en luchtvochtigheid omhoog. Hierdoor worden de houtwormen actief en richten ze schade achter het net aangebrachte rachelwerk, isolatie en afwerkplaten. Laat van te voren een inspectie uitvoeren. Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Houtworm in een woonboerderij, wat nu?

Woonboerderijen zijn lastige objecten om te inspecteren, alleen een ervaren en gecertificeerde hout adviseur kan dit werk uitvoeren. Dit komt namelijk doordat het flink kouder is in een woonboerderij dan in een huis. Isolatie is vaak minder. Deze twee gegevens maken het lastiger een diagnose te stellen. De stadia van ei naar volwassen exemplaar gaat namelijk langzamer bij kou en een lage luchtvochtigheid. Hierdoor is activiteit lastig vast te stellen. Laat voor aanvang van een verbouwing van een woonboerderij altijd een inspectie uitvoeren. Isoleren en afwerken zorgt voor een hogere luchtvochtigheid en tempratuur. De houtworm zal aanzienlijk actiever worden, als alles is afgewerkt zal het een hoop geld kosten om alles weer te laten herstellen. Vraag een inspectie aan via ons contactformulier.

Houtworm in het dak, wat nu?

Laat een diagnose stellen d.m.v. een inspectie. Dokter Houtworm maakt ook een behandelplan op maat. Benieuwd naar de opties? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in huis, wat nu?

Laat een diagnose stellen d.m.v. een inspectie. Dokter Houtworm maakt ook een behandelplan op maat. Benieuwd naar de opties? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in mijn kozijn, wat nu?

Laat een inspectie uitvoeren. Mogelijk zijn andere delen van de woning of object ook besmet door kruisbesmetting. Voorkom extra schade en laat een inspectie uitvoeren. Via het contactformulier kunt een telefonisch consult aanvragen.

Houtworm in mijn laminaat, wat nu?

Laat een diagnose stellen d.m.v. een inspectie. Dokter Houtworm maakt ook een behandelplan op maat. Benieuwd naar de opties? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in mijn nieuwbouw, wat nu?

Heeft u een vermoeden van houtworm in uw nieuwbouw? Laat een inspectie uitvoeren. Onze ervaren inspecteurs hebben het al vaak meegemaakt. Er is gebouwd met besmet hout. Wat moet u nu doen? Een advies op maat helpt en geeft u de juiste richting voor een oplossing. Meer informatie via het contactformulier.

Houtworm in mijn ondervloer, wat nu?

Laat een diagnose stellen d.m.v. een inspectie. Dokter Houtworm maakt ook een behandelplan op maat. Benieuwd naar de opties? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in mijn parket, wat nu?

Een diagnose is de beste oplossing, hierna zullen wij een plan op maat maken en met u bespreken. Samen komen we tot de oplossing. Via het contactformulier kunt u een telefonisch consult aanvragen.

Houtworm op zolder, wat nu?

Laat een diagnose opstellen d.m.v. een inspectie. Dokter Houtworm maakt ook een behandelplan op maat. Benieuwd naar de opties? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm schade restaureren?

Houtworm-schadewerk. De bestrijding kan Dokter Houtworm uitvoeren, het restaureren laten we over aan de professionals. Meer vragen? Vul ons contactformulier in.

Ik ga bouwen, waar moet ik op letten?

Ga vooraf met de leverancier van het hout na welke garanties hij geeft op het hout. Wanneer er met besmet hout wordt gebouwd kan het zijn dat de leverancier of aannemer verantwoordelijk is voor de gemaakte schade en er kan eventueel naar een oplossing gezocht worden. Onze ervaren hout adviseurs helpen u graag op weg. Om een juist beeld te creëren voeren wij eerst een inspectie uit en maken wij een behandelplan. Na de inspectie en het maken van een plan kunnen wij onze acties uitzetten en u helpen met een oplossing. Vraag via het contactformulier een inspectie aan, overige vragen kunnen ook via dit formulier worden gesteld.

Ik ga verbouwen, waar moet ik op letten?

Als je gaat verbouwen moet je letten op gaatjes, scheuren en andere kleine openingen. Isoleren en afwerken zorgt voor een hogere tempratuur in de constructie en dus hogere activiteit van houtworm. Wilt u zeker zijn dat u met een gerust hart kunt verbouwen, zonder dat u de houtworm actiever maakt. Vraag een inspectie aan via het contactformulier.

Is houtworm gevaarlijk voor mensen?

Houtworm is niet direct gevaarlijk voor mensen. Verzwakking van een constructie is dat wel. Weten of de constructie van uw woning of object nog goed is? Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Kan er houtworm in mijn fundering zitten?

Als u een houten fundering heeft voor bijvoorbeeld een tuinhuisje of aanbouw dan is dit mogelijk. De schade kan zeer aanzienlijke vormen aannemen wanneer dit niet goed gebouwd is. Wanneer het hout zacht is door vocht of schimmel, dan is dit een ideale plek voor het wijfje om haar eitjes te leggen. Funderingen zijn lastig te bereiken. Laat een diagnose stellen door een gediplomeerd adviseur. Vraag via het contactformulier een telefonisch consult aan.

Kun je schade van houtworm repareren?

Schade van houtworm is te repareren. Het is alleen mogelijk als de constructie niet erg verzwakt is. Bij twijfel zal Dokter Houtworm een constructeur inschakelen ter beoordeling. Meer vragen? Vul ons contactformulier in.

Moet ik houtworm gaatjes dichtmaken?

Als u wilt voorkomen dat er nog meer uitvliegopeningen bij komen is dit zeker aan te raden.

Waarom kiezen voor een gassingsbehandeling?

Een gassingsbehandeling behandelt alle constructiedelen, meubels en overige objecten in huis. Dit doordat het gas vluchtig is. Tevens is het niet nodig om sloop- en demontage werkzaamheden uit te voeren om alle houten delen bereikbaar te maken. Er blijft geen giftig residu achter. Al het bestaande houtwerk blijft in tact. 100% afdoding van alle houtvernielers in alle stadia (Ei-larve-pop en volwassen exemplaar). Onze gassingsleider is speciaal getraind in Amerika (USA). Benieuwd naar onze gassingen? Onder het kopje oplossingen staat meer informatie. Vragen? Neem contact op via het contact formulier.

Wat is de tijdsduur van een gassing?

De tijdsduur van een gassing is 4 dagen (bij de juiste omstandigheden). Op de eerste dag is de opbouw en het ingassen. Dag twee en drie is monitoren op gaswaardes. Dag vier is ontgassen en afbouwen. Benieuwd hoe dit gaat? Bij het kopje oplossingen is meer te vinden over deze behandelwijze. Vragen? Neem contact op via het contactformulier.

Is het houtrot of houtworm?

Als je houtrot hebt is het hout zacht, makkelijk af te breken en te herleiden naar een vocht probleem. Echter zit er bij houtrot ook risico’s met betrekking tot andere houtvernieliers. Houtworm en boktor legt namelijk graag eitjes in zacht of beschimmeld hout. Wilt u alles uitsluiten? Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Is het houtworm of zwam?

Het verschil is dat zwam meestal wordt veroorzaakt door vochtproblemen. Vaak zijn bouwkundige problemen de oorzaak. Houtworm is niet direct te relateren aan een vochtprobleem. Wilt u verdere uitleg. Vraag een telefonisch consult via het contactformulier.

Zijn er nog andere aantasters dan boktor en houtworm?

Er zijn vele soorten houtaantastende insecten, echter zijn ze niet allemaal schadelijk voor woningen en objecten. Nathoutboorders zitten veelal in de bossen in levend hout. Alle schadelijke insecten zijn te vinden onder het kopje informatie. Heeft u toch nog een andere vraag? Neem dan contact op via het contactformulier.

Hoe ventileer ik na een natte behandeling?

Het is van groot belang om ramen en deuren op een kiertje te zetten na behandeling. Dit om een luchtstroom te creëren. Mocht dit niet lukken is het mogelijk dat de tijd voor ventilatie van 48 uur wordt verhoogd. De inspecteur zal dit vooraf melden.

Hoelang is een offerte/behandelplan geldig?

Onze offertes zijn standaard 14 dagen geldig. In overleg kunnen wij dit termijn verlengen en met u meedenken voor een passende oplossing. Het komt namelijk vaak voor dat wij vandaag inspecteren en dat de partij waarvoor wij hebben geïnspecteerd pas over een half jaar eigenaar wordt. De offerte zal dan worden verlengd tot een afgesproken termijn waarbij wordt gekeken wat reëel is.

Houtworm in mangohout?

Mangohout wordt massaal geïmporteerd vanuit Afrika. Het is uitermate geschikt voor het vervaardigen van meubels. Mangohout behoort tot het hardhout. Benieuwd naar onze behandelingen of wilt u een inspectie aanvragen? Via het kopje oplossingen kunt u deze vinden. Heeft u nog vragen dan kunt u deze stellen via het contactformulier.

Houtworm of boktor in geperst hout, wat nu?

Geperst hout kan houtworm of boktor bevatten. De schade die wordt aangericht kan er voor zorgen dat een en ander vervangen moet worden. Wilt u een inspectie aanvragen. Via ons contactformulier komen wij graag met u in contact voor een telefonisch consult.

Houtworm of boktor in hardhout, wat nu?

Naaldhout heeft een kleinere houtdichthout dan hardhout. Dit komt doordat naaldbomen sneller groeien. Voor houtworm en andere houtvernielers als boktor is het eenvoudig schade te maken in hout met een kleinte houtdichtheid. Hierdoor kunnen ze grote schade aanrichten in een zeer korte tijd. Hardhout is dus beter voor het maken van constructie werken, dit doordat de houtdichtheid groter is en het hout veel sterker is. Hierdoor kunnen houtvernielers ook minder schade aanrichten. Het is echter wel van groot belang om houtworm en andere houtvernielers zo snel mogelijk aan te pakken. Dit om verdere schade te voorkomen. Wilt u een inspectie aanvragen. Via ons contactformulier komen wij graag met u in contact voor een telefonisch consult.

Houtworm of boktor in naaldhout, wat nu?

Naaldhout heeft een kleinere houtdichthout dan hardhout. Dit doordat naaldhout bomen sneller groeien. Voor houtworm en andere houtvernielers als boktor is het makkelijker schade te maken in hout met een kleinte houtdichtheid. Hierdoor kunnen ze grotere schade aanrichten in een zeer korte tijd. Wilt u een inspectie aanvragen. Via ons contactformulier komen wij graag met u in contact voor een telefonisch consult.

In welk hout komt houtworm en boktor voor?

Houtworm komt eigenlijk in alle houtsoorten voor. In naaldhout kunnen ze sneller schade aanrichten, dit doordat naaldbomen snel groeien en dus een lagere houtdichtheid hebben. In hardhout richten ze ook schade aan, alleen iets minder snel dan bij naaldhout. Hardhout wordt veelal gebruikt voor constructiewerken. Welke houtsoorten er zijn en hoe deze verband houden tot houtworm is te vinden onder het kopje soorten. Het is van groot belang om bij enig vermoeden van houtworm een inspectie uit te laten voeren door een gespecialiseerd hout adviseur. Kijk onder het kopje inspectie voor meer informatie.

Is het mogelijk dat er houtworm zit in nieuw hout?

Ja, dat is mogelijk. Besmetting kan al plaats hebben gevonden in de fabriek. Kijk dus altijd goed naar de garanties die worden afgegeven door de leverancier. Door middel van biologie kan een gecertificeerd houtadviseur advies op maat geven om dit op te lossen. Heeft u vragen? Stel deze via het contactformulier.

Kan houtworm in een levende boom zitten?

Houtworm is alleen te vinden in droog hout. Echter bestaan er houtwormen en andere houtvernielers die graag in nat hout zitten. Dit zijn de nathoutboorders. De nathoutboorders zijn niet direct schadelijk voor droog hout. Heeft u twijfels of vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Krijg ik garantie op een natte behandeling?

Ja u krijgt garantie op een natte behandeling. Standaard 5 jaar, daar waar het middel na 10 jaar nog terug kan worden gevonden in het hout. Indien er binnen een termijn van 5 jaar toch nieuwe houtaantasters in het bestreden houtwerk aangetroffen wordt, dan zal Dokter Houtworm een nieuwe bestrijding kosteloos uitvoeren. Dokter Houtworm geeft garantie op alle behandelde delen, welke niet zijn voorzien van een verf- of waslaag. De ingangsdatum van de garantie is de dag waarop de bestrijding is uitgevoerd.

Mag ik aanwezig zijn in het object tijdens of na de natte behandeling?

Volgens het gebruiksvoorschrift mogen er tijdens de behandeling geen mensen of zoogdieren aanwezig zijn in de te behandelen ruimtes. Na de behandeling dient er 48 uur gelucht te worden. Meer informatie over onze behandelingen zijn te vinden onder het kopje oplossingen.

Moet bij een natte behandeling alles schoon zijn?

Dokter Houtworm adviseert alle te behandelen hout, indien mogelijk, stofvrij te maken. Stof op het hout kan zorgen voor een verminderde zuigkracht hierdoor komt het middel mogelijk niet ver genoeg in het hout.

Moeten de ruimtes leeg zijn voor een natte behandeling?

Dokter Houtworm raadthet aan om de ruimtes leeg te maken. Het bestrijdingsmiddel kan vlekken veroorzaken. De bestrijdings technicus dient zich vrij te kunnen bewegen en moet alle delen eenvoudig kunnen bereiken. Afdekken is ook mogelijk, echter is Dokter Houtworm niet verantwoordelijk voor de schade. Meer informatie kunt u vinden onder het kopje oplossingen.

Waar leven houtworm en boktorren?

Houtworm en boktor leven uitsluitend in drooghout. De functie van houtworm en boktor is om eventueel afgebroken hout af te breken. Echter gebeurt dit helaas ook in constructies van objecten. Denkt u last te hebben van houtworm of boktor? Wilt u een inspectie? Vraag een telefonisch consult aan via het contact formulier.

Wat is geperst hout?

Geperst hout zijn houtvezels die onder druk zijn samengeperst. Aan de samengeperste vezels wordt een hars toegevoegd, zo behoudt het geperste hout zijn structuur. Meer vragen over geperst hout? Kijk onder het kopje informatie bij soorten. Blijven er toch nog vragen over? Neem contact op via het contactformulier.

Wat is hardhout?

Hardhout wordt ook wel loofhout genoemd. Het komt van loofbomen. Loofbomen groeien vrij langzaam, hierdoor ontstaat er een hoge houtdichtheid, dat is de reden dat het hardhout wordt genoemd. Hardhout is dan ook uitermate geschikt voor constructiewerken. Vragen over houtsoorten? Vul ons contactformulier in voor een telefonisch consult.

Wat is naaldhout?

Naaldhout is afkomstig van naaldbomen. Naaldbomen groeien over het algemeen snel waardoor de houtdichtheid niet zo hoog is als bij hardhout. Naaldhout wordt dan ook niet veel gebruikt bij constructiewerk. Vragen over houtsoorten? Vul ons contactformulier in voor een telefonisch consult.

Welke soort hardhout zijn er?

Er zijn veel soorten hardhout. We hebben ze even opgesomd voor u. Azobe, Bankirai, Ipé, Padoek, Red Cedar, Garapa, Mukulungu, Siberische Lariks, Kapur, Massaranduba, Keruing, Angelim, Robinia, Tigerwood, Kempas, Jatoba, Bilinga, Cumaru, Teak en Guariuba. In al deze soorten hout kunt u houtworm of andere houtvernielers als huisboktor of bonte knaagkever aantreffen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Welke soorten geperst hout zijn er?

Er zijn verschillende soorten geperst hout, wij hebben ze opgesomd voor u: MDF, Spaanplaat, OSB, Hardboard en Zachtboard. Meer informatie vindt u onder het kopje soorten. Blijven er toch nog vragen over? Neem dan contact op via het contactformulier.

Welke soorten naaldhout zijn er?

Er zijn veel soorten naaldhout. We hebben ze even opgesomd voor u. Lariks, Douglas, Eiken, Ayous, Accoya, Yellow Pine, Grenen, Kastanje, Steigerhout, Barnwoord, Geïmpregneerd naaldhout, Vuren, Fraké, Beuken, Populieren en Essen. In al deze soorten hout kunt u houtworm of andere houtvernielers als huisboktor of bonte knaagkever aantreffen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van houtworm?

De kosten van het bestrijden van houtworm variëert. Het is op voorhand niet te zeggen wat de prijs zal zijn voor de gehele behandeling. Dit komt doordat Dokter Houtworm een geoffreerd behandelplan op maat aanbiedt, nadat een inspectie is uitgevoerd. Wilt u een inspectie? Vraag een telefonisch consult aan.

Is houtworm in haardhout erg?

Houtworm in haardhout is niet direct een nadeel. Het haardhout wordt aan de binnenzijde aangetast en zal iets korter branden. Wel is het mogelijk dat er kruisbesmetting plaatsvindt met constructie delen. Het is dus aan te raden om haardhout altijd buiten op te slaan. Zo is het risico op kruisbesmetting het laagst. Vragen over houtworm? Vul ons contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in de schutting, wat nu?

Als een schutting onbewerkt is kan er een natte behandeling plaatsvinden. Wanneer de schutting is voorzien van een verflaag, laklaag of beitslaag is dit niet mogelijk. Wilt u meer informatie of een inspectie. Vraag een telefonisch consult aan via ons contactformulier.

Houtworm in een caravan, wat nu?

Houtworm in een caravan is lastig te behandelen. Wanneer het in de constructie zit moeten bij een natte behandeling alle delen vrij worden gemaakt van plaatwerk en isolatie. De kosten hiervan kunnen vrij hoog zijn. Vergassen is eventueel een optie waarbij de caravan in tact blijft. Onder oplossingen vindt u onze behandelwijze. Bij vragen kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Houtworm in een antieke kast, wat nu?

Houtworm in een antiek kast kan ernstige schade opleveren. Onder het kopje oplossingen kunt u onze behandelingen/bestrijdingen vinden. Heeft u vragen over het behandelen van objecten? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in een rieten mand, wat nu?

Dokter Houtworm raadt aan om de mand te saneren. Mocht er een emotionele waarde aan zitten, dan is er de mogelijk om te bestrijden. Echter zal de oplossing duurder zijn dan een nieuw exemplaar. Bij vragen kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Houtworm in een tafel, wat nu?

Houtworm in een tafel kan ernstige schade opleveren. Onder het kopje oplossingen kunt u onze behandelingen/bestrijdingen vinden. Heeft u vragen over het behandelen van objecten? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in het kozijn, wat nu?

Houtworm in een kozijn kan ernstige schade opleveren. Onder het kopje oplossingen kunt u onze behandelingen/bestrijdingen vinden. Heeft u vragen over het behandelen van objecten? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Houtworm in het meubels, wat nu?

Houtwormen in meubels kunnen ernstige schade opleveren. Onder het kopje oplossingen kunt u onze behandelingen/bestrijdingen vinden. Heeft u vragen over het behandelen van objecten? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Kunnen meubels vergast of antiek vergast worden?

Het is mogelijk om meubels en antiek te vergassen. Dit brengt geen schade aan zoals vriezen en verhitten mogelijk wel kan doen. Bent u benieuwd naar de opties? Onder oplossingen vindt u onze mogelijkheden. Vragen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Wat is de Engelse vertaling van houtworm?

Houtworm in het Engels is “woodworm”.

Wat is de Franse vertaling van houtworm?

Houtworm in het Frans is “vers à bois”.

Is houtworm een verborgen gebrek?

U heeft een woning gekocht en u treft houtworm aan. Is dit een verborgen gebrek? Ja, dit is een verborgen gebrek. Het is aannemelijk dat de verkopende partij wist van de houtwormaantasting. Dokter Houtworm adviseert ten alle tijden een bouwkundige inspectie te laten uitvoeren door een gecertificeerde partij. Echter zal deze bouwkundige inspectie u geen informatie geven over of het oude houtworm betreft of actieve houtworm. Laat dit altijd controleren door een hout adviseur. Let op, heeft u wel een bouwkundige inspectie laten uitvoeren en de houtworm over het hoofd gezien, dan zijn de kosten voor een passende oplossing voor u. Dokter Houtworm kan een inspectie uitvoeren, wanneer het nodig is maken wij een behandelplan op maat, dit in combinatie met een offerte. Vraag een telefonisch consult aan via het contactformulier.

Welk middel of product werkt tegen houtworm?

Er zijn verschillende producten op de markt voor doe-het-zelf- bestrijdingen. Houdt er echter rekening mee dat je bedrogen uit kunt komen. De doe-het-zelf-middelen zijn over het algemeen niet geschikt voor een effectieve bestrijding. Zo worden de eitjes niet afgedood en als het middel niet juist wordt aangebracht of niet sterk genoeg is, zullen er maar enkele houtwormen afgedood worden. De gevolgen hiervan kunnen erg groot zijn, met constructie problemen tot gevolg. Wilt u een professionele inspectie laten uitvoeren door een gecertificeerd hout adviseur? Vul dan het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Werken de producten van HG?

In verschillende bouw- en supermarkten zijn niet professionele bestrijdingsmiddelen te koop, deze worden aangeboden als spray of in grote blikken zoals verf. Deze bestrijdingsmiddelen zijn niet altijd gecontroleerd door het CTGB (College voor de Toelating van Gewasbescherming en Biociden). De effectiviteit van deze behandelingen zijn vaak niet voldoende en kunnen achteraf voor een hoop problemen zorgen. Een wijfje kan tussen de 20 en 40 eitjes liggen per keer. U kunt wel nagaan hoeveel schade er wordt aangericht wanneer niet alles wordt afgedood. De ervaring leert dat een inspectie andere inzichten geeft. Vraag deze aan via ons contactformulier.

Waar kan ik niet-professionele houtworm bestrijdingsmiddelen kopen.

Wanneer u toch besluit niet-professionele houtworm bestrijdingsmiddelen te kopen. Dan kunt u bij de volgende winkels terecht. Jumbo, Karwei, Gamma, Praxis, Welkoop, Hornbach of Xenos. Houdt u er wel rekening mee dat dit niet-professionele middelen zijn? Wilt u zeker zijn van u zaak vraag dan een inspectie aan via ons contactformulier.

Kan ik houtworm bestrijden met een föhn?

Het is niet mogelijk houtworm te bestrijden met een föhn, de kerntemperatuur van het hout moet meer dan 50° C zijn over een bepaald aantal uren. Dit hangt af van het soort en de dikheid van het hout. Wilt u informatie over behandelingen? Deze zijn te vinden onder het kopje oplossingen.

Kan ik houtworm bestrijden met gas?

Het is mogelijk om houtworm te bestrijden met gas. Echter niet het gas wat uit de gasleiding thuis komt. Bij gassingen wordt gebruik gemaakt van een gas vermengd met een insecticide waardoor de insecten afsterven. Ga thuis nooit zelf aan de gang met gas. De gevolgen kunnen enrom zijn. Benieuwd naar onze gassingen? Kijk onder het kopje oplossingen.

Kan ik houtworm bestrijden met warmte?

Het is mogelijk houtworm te bestrijden met hitte, de kerntempratuur van het hout moet meer dan 50° C, verspreid over een bepaald aantal uur. Dit hangt af van het soort en de dikheid van het hout. Het is zeer onverstandig om zelf met een haarföhn of oven aan de gang te gaan.. Wilt u informatie over behandelingen? Deze zijn te vinden onder het kopje oplossingen. Staat de oplossing er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kan ik houtworm bestrijden met xyladecor?

Xyladecor is een huis-tuin-en-keuken product, welke niet wordt gebruikt door professionele bestrijders. Doordat hier geen Nederlandse toelating op zit vanuit het CTGB, raden wij het af dit te gebruiken. Heeft u hier vragen over? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Kan ik houtworm bestrijden zonder bestrijdingsmiddelen?

Het is niet mogelijk om een goede bestrijding uit te voeren zonder een echt bestrijdingsmiddel. Op verschillende plekken leest u waarschijnlijk dat het met de volgende producten kan: azijn, ammoniak, lampolie, terpentine, petroleum, diesel, lijnolie, wasbenzine of water. Echter zullen deze niet-bestrijdingsmiddelen nooit het gewenste resultaat geven en u voorgoed verlossen van uw houtworm probleem. De reden dat dit niet/nauwelijks werkt is dat de cyclus niet wordt doorbroken. De eitjes van de houtwormen kunnen diep in het hout liggen en zo zijn er meerdere mogelijkheden waarom er geen effectieve bestrijding kan worden uitgevoerd zonder professioneel bestrijdingsmiddel. Wilt u meer informatie over onze oplossingen, via een telefonisch consult praten wij u graag bij. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Waar koop ik houtworm gif?

Het is niet mogelijk om zelf te bestrijden met middelen die Dokter Houtworm of andere professionele bedrijven gebruiken. Dit komt doordat wij gecertificeerd zijn en alleen op basis van onze certificaten deze middelen mogen aanschaffen. Tevens zijn wij verplicht onze administratie hierover bij te houden. Het mag niet doorverkocht worden aan derden. Zelf een bestrijding uitvoeren geeft daarom nooit het gewenste resultaat. Vragen over onze mogelijkheden? Vul het contactformulier in voor een telefonisch consult.

Uitleg video's van vragen over houtaantastende insecten en behandelingen

Twan stelt zich voor

Wat is houtverduurzaming?

René stelt zich voor

Waar wordt tegen behandeld?

Hoe werkt Anticimex?

Wat voor soort klanten?

Hoe start het proces?

Wat gebeurt er wanneer je houtworm niet behandelt?

Waarom kiezen voor Anticimex?